Man wil snel thuis zijn om afgaan enkelband te voorkomen.

Hurdegaryp-Woensdagavond wilde een man snel thuis zijn om het afgaan van zijn enkelband te voorkomen. 

Het begon met een wedstrijdje tegen een andere bestuurder, deze was zo slim om zijn snelheid tijdig te verlagen. De 51 jarige inwoner van Dantumadeel dacht hier anders over, en werd geklokt met een gemiddelde snelheid van 138 km/h  waar 80 is toegestaan. Tijdens de staandehouding gaf de man aan dat hij zo snel thuis moest zijn omdat anders zijn enkelband af zou gaan. Een enkelband is een middel om een locatiegebod en een locatieverbod te controleren. Iemand moet op vaste tijden thuis zijn en mag soms op bepaalde plaatsen niet komen. Na een alcoholtest bleek ook dat de man alcohol had genuttigd, en de man moest mee naar het politiebureau. 

De ademhalingsanalyse op het politiebureau wees uit dat het alcoholpercentage onder de strafbare grens lag. Hij werd met een rijverbod en een bekeuring voor de snelheid weer huiswaarts gestuurd. 

Tekst: Team verkeer Noord Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *