Sinterklaas komt aan in de haven

DE WESTEREEN – Zaterdag 16 november 2019 was het weer zover, sinterklaas en zijn pieten kwamen aan in de haven van De Westereen.

De Goedheiligman werd rond 13:30 bij de jachthaven van De Westereen verwacht. Na heel veel liedjes gezongen te hebben, kwam de goedheiligman aan in de haven.

De stoomboot kwam met veel bombarie aan in de Swemmershaven. Nadat Sinterklaas en zijn pieten iedereen een hand en wat pepernoten hebben gegeven, vertrokken ze per koets naar verzorgingshuis Brugchelencamp. Daar aangekomen ging de Sint met een aantal pieten naar binnen om de bewoners te begroeten. Terwijl de Sint binnen was, kwam er een ouder koppel naar buiten. Zij wouden graag wat vis halen bij Rinse Resto met de taxi, omdat zij minder valide waren. Het echtpaar wachtte al een aantal uur op taxibedrijf JoBinder.

Het echtpaar dacht dat de koets waarin sinterklaas aangekomen was bij Brugchelenkamp van JoBinder was, en ging daarmee naar het visrestaurant. Toen de Sint klaar was met zijn bezoekje, was de koets spoorloos. De politie werd gebeld en wouden komen met de politiehelikopter, echter stortte de helikopter neer in het weiland van een boer.  De boer was erg behulpzaam en bracht de pieten op een kar naar het winkelcentrum.

In het winkelcentrum werd er een feestje gebouwd, er werd muziek gedraaid en er werd gedanst met de kinderen. Na een klein kwartier vertrokken ze naar de Old Dutch, waar de jongere kinderen nog liedjes zongen en verhalen vertelden. Na afloop kregen alle kinderen nog een cadeautje en ging iedereen weer naar huis.

De Westereen kan terugkijken op een geslaagde dag.

Foto’s Ytsen

[ngg src=”galleries” ids=”45″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″] 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *