Kaarsjes ontstoken bij het oorlogsmonument

De Westereen-Dinsdagmiddag werden er weer kaarsjes ontstoken bij het oorlogsmonument nabij het winkelcentrum.

Het oorlogsmonument is opgericht ter nagedachtenis aan zestien medeburgers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Op kerstavond werden de gesneuvelden herdacht door kaarsjes aan te steken bij het monument. 

Jenny van der Veen speelde tijdens het plechtige moment verschillende kerstliedjes op haar viool. Er waren verschillende mensen aanwezig die ook stil wilden staan bij hen die gesneuveld zijn.

Ook veteraan G.Westra was aanwezig om een kaarsje aan te steken, Westra heeft de tweede wereldoorlog meegemaakt toen hij 12/13 was. Westra vond het een mooie herdenking al mistte hij wel de jeugd, “Ik fien it wichtich dot de jeugd ek bie de oarloch belutsen wurd” aldus Westra. 

Foto’s Merijn Huizenga

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

h

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *