Dantumadiel 75 jaar bevrijd: Gemeente roept op om vlag te hijsen.

Dantumadiel- Dinsdag 14 april is het precies 75 jaar geleden dat Dantumadiel werd bevrijd door de canadezen. Dat gebeurde op 14 april 1945. Burgemeester Klaas Agricola roept op om dinsdag (14 april) de vlag de mast in te hijsen, en zo stil te staan bij onze bevrijding.

De herdenkingen van 4 en 5 mei gaan niet door op de gebruikelijke manier, dat door het coronavirus. Of er misschien een andere invulling aan de herdenkingen komen is nog niet duidelijk.

Juist omdat de herdenkingen en vieringen niet door kunnen gaan vindt de burgemeester het belangrijk dat er toch wordt stil gestaan bij de bevrijding. “We leven 75 jaar in vrede en vrijheid, ook in Dantumadiel.” Alsdus Agricola. De burgemeester hoopt dat veel mensen de vlag uit hangen als teken van dankbaarheid voor vrede en veiligheid.

 

Foto: stockfoto ter illustratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *